Clermont – Ferrand Short Film Festival

“Best of Youth Programme”


Në bashkëpunim me festivalin më të madh të filmit të shkurtër ne botë, “Clermont – Ferrand Short Film Festival” ketë vit do të shfaqen disa nga filmat me të mirë të “Youth Programme 2019”.  Ky program special do ti bashkangjitet aktiviteteve të tjera që do të ndodhin gjatë KIDS PROGRAMME në KO:SH FILM FEST 2019.  Hyrja do të jetë e lirë për të gjithë fëmijet (7+) dhe prindërit e tyre.

In collaboration with the biggest short film festival in the world “Clermont- Ferrand Short Film Festival,” we’ll screen Clermont- Ferrand Short Film Festival “Best of Youth Programme 2019”. This special programme will be part of our KIDS PROGRAMME @KO:SH FILM FEST 2019. Free entrance for parents and kids (7+).

KIDS PROGRAM SHORT FILMS

TWO TRAMS

Director | Svetlana Andrianova | Russia | 10 Min

SYNOPSIS

Klick dhe Tram – dy tramvaje të qytetit, lënë çdo mëngjes kampin e tyre.

Klick and Tram – two city trams, leave their camp every morning.

LE RENARD MINUSCULE

Director | Aline Quertain, Sylwia Szkiladz | France,Belgium,Switzerland |  08:22 Min

SYNOPSIS

Në mes të një kopshti luksoz, një dhelpër e përulur takon një vajzë të guximshme që rrit bimë gjigante! Nga një rastësi fatlume, ata e kuptojnë se mund të rrisin edhe objekte; demonët e zgjuar të vegjël do të mendojnë për të gjitha llojet e gjërave për të bërë

In the middle of a luxurious garden, a teeny-weeny fox meets a daring little girl who grows giant plants! By lucky coincidence, they realize that they can grow objects too; the clever little devils will think up all sorts of things to do…

LE LION ET  LE SINGE

Director | Benoit Feroumont | Belgium| 06:34 Min

SYNOPSIS

Një luan i lënduar i shpëton jetën atij që ai mendon që është një majmun i vogël. Për ta shpërblyer më i vogli kujdeset për të. Një miqësi lind, por kjo harmoni perfekte shkatërrohet kur majmuni zbulon zjarrin.

A wounded lion saves the life of what he thinks is a little monkey. In return, the youngster takes care of him. A friendship is born, but this perfect harmony is destroyed when the monkey discovers fire.

SNEJINKA

Director | Natalia Chernysheva | Russia | 06:00Min

SYNOPSIS

Një djalë i vogël afrikan, mori njëherë një letër. Brenda ai gjeti një flokë dëbore të bërë me letër. Ai e pëllqeu aq shumë atë sa filloi të mendojë sesi duket bora e vërtetë.

A little African boy once got a letter. Inside he found a snowflake made of paper. He liked it so much that he started to wonder what real snow looks like.

PANIEK!

Director | Joost Lieuwma, Daan Velsink | Netherlands | 05:53Min

SYNOPSIS

Marja pëson një goditje paniku papritur ndërsa është duke ngarë makinën: a e fiku gazin? A e la ndezur çezmën?

While driving, Marja has a sudden rush of panic: did she turn off the gas? Did she leave the water running?

THE BIRD & THE WHALE

Director | Carol Freeman | Ireland | 07:04Min

SYNOPSIS

Mbasi largohet shumë larg nga familja për të eksploruar një mbetje anijeje, një balenë e re zbulon të mbijetuarin e vetëm të saj, një zog që këndon të mbyllur në kafaz.

After straying too far from his family to explore a shipwreck, a young whale discovers its sole survivor, a caged songbird.

HORS PISTE

Directors: L., L. Cavalier, C.Jalabert, O.Malet | France | 06:01

SYNOPSIS

Dy punonjësit më të mirë të rajonit janë gati për misionin e tyre të ardhshëm. Por gjërat nuk shkojnë sipas planit.

The region’s two best rescue workers are ready for their next mission. But things don’t go as planned

VIVAT MUSKETEERS!

Director | Anton Dyakov | Russia | 05:30Min

SYNOPSIS

Bota është në prag të një humnerë. Por burrat seriozë shfaqen, heronj pa frikë dhe pa ankesa, musketierë të vërtetë.

The world is on the verge of an abyss. But the serious men appear, heroes without fear and without reproach, real musketeers.