ACADANIA

Canada | 2019 | 20′ |DOC| Albanian Premiere| Directors: Guillaume Fournier, Samuel Matteau, Yannick Nolin

Maj 2017. Ndërsa presidenti i ri i Shteteve të Bashkuara pushon në Shtëpinë e Bardhë, në qytetin e Urës Breaux, Louisiana, është teatri i Festivalit mitik të Aragostës. Është thjeshtë një ditë tjetër, në Amerikë.

May 2017. As the new president of the United States takes his ease in the White House, the city of Breaux Bridge, Louisiana, is the theatre of the mythic Crawfish Festival. It’s just another day, in America.

ALEKSIA

Italy | 2019 | 17’18″| FIC | Albanian Premiere| Director: Loris Di Pasquale

Aleksia është një adoleshente e trazuar me origjinë ruse, është rritur me nënën dhe vëllain e saj të vogël në periferitë e Marghera. Pasi i rrëfen shoqes së saj Angela se është shtatzënë, ajo është detyruar të vjedhë një tablet për të mbledhur paratë për abortin. Sidoqoftë, gjatë vjedhjes, situata nuk shkon mirë dhe Aleksia arrestohet nga policia.

Aleksia is a turbulent teenager of Russian origin, she has grown up with her mother and her little brother in the suburbs of Marghera. After confessing to her friend Angela that she is pregnant, she is pushed to steal a tablet to raise the money for an abortion. However, surfing the theft things turn bad and Aleksia is arrested by the police.

ANNA

UK |2019|15’|FIC| Albanian Premiere| Director: Dekel Berenson

Anna është një nënë e vetmuar e plakur, e dëshpëruar për një ndryshim, që jeton në Ukrainën Lindore të shkatërruar nga lufta. E joshur nga një reklamë në radio, ajo shkon në festë me një grup burrash amerikanë që po udhëtojnë në vend, në kërkim të dashurisë.

Living in war-torn Eastern Ukraine, Anna is an aging single mother who is desperate for a change. Lured by a radio advertisement, she goes to a party with a group of American men who are touring the country, searching for love.

BAY KIDS

France |2019|18’32″|FIC| Albanian Premiere | Director: Emma Séméria

Nice, Francë. Shanone, 14 vjeç, është vetmuar. Ajo e kalon kohën duke ecur qenin e saj përgjatë shëtitores, ose duke pirë duhan nga dritarja. Një ditë, një nxënëse e re e quajtur Sidney bashkohet në klasën e saj dhe diçka ndryshon. Shanone e fton në shtëpinë e saj.

Nice, France. Shanone, 14, is a loner. She spends her time by walking her dog along the promenade, or by smoking out the window. One day, a new student called Sydney joins her class and something changes. Shanone invites him to her home.

CELL 364

France |2020|4’14″|DOC|Albanian Premiere| Director’s: Mathilde Babo, Zoé Rossion

Një ish I burgosur Nazist riviziton qelinë e tij.

A former Stasi prisoner revisits his cell.

COMMUNITY GARDENS

Lithuania|2019|15’|FIC|Regional Premiere| Director: Vytautas Katkus

Mendësia patriarkale duket se merr frymën e saj të fundit. Një histori e një marrëdhënieje të ftohtë midis babait dhe djalit të tij. Lidhja e tyre, e rrënuar nga indiferenca, shpërbëhet plotësisht.

Patriarchal masculinity seems to catch its last breath in the sun. A story about a cold relationship between a father and his son. Their bond, plagued by indifference, disintegrates completely.

THE VACCINE

Italy|2019|15’|FIC|Albanian Premiere| Director: Edoardo Ferraro

1928: Elcito, një fshat i largët, i vogël në brendësi të Marche. Një i ri që po vdes vjen nga pyjet në nevojë të një tranfuzioni të menjëhershëm gjaku, por mjeku vendas nuk mund ta ndihmojë atë për shkak të mjeteve të tij të kufizuara…

1928: Elcito, a remote, small village in the Marche inland. A dying young man arrives from the woods in need of an immediate blood transfusion, but the local doctor can’t help him because of his limited means.

MOON DROPS

Serbia |2018|16’|FIC| Director: Yoram Ever-Hadani

Një punëtor fabrike ndërton një makineri enigmatike që prodhon pika të lëngshme nga rrezet e hënës.

A factory worker assembles an enigmatic machine that produces liquid drops from the moonlight.

NOVEMBER 1st

UK|2019|24’41″|FIC|Albanian Premiere| Director: Charlie Manton

Duke udhëtuar për të qënë e pranishme në momentin e ekzekutimit të vrasësit të djalit të saj,  nje nënë është e ndarë ndërmjet hakmarrjes dhe ri-lidhjes me vajzën e saj të largët.

Traveling to witness the execution of her son’s murder, a mother is torn between retaliation and reconnecting with her estranged daughter.

PURPLE BOY

Portugal |2019|13’55″|ANI|Albanian Premiere| Director: Alexandre Siqueira

Oscar është një fëmijë që rritet në kopshtin e prindërve të tij. Askush nuk ia di seksin biologjik, por ai pretendon gjininë mashkullore. Një ditë Oscar jeton një aventurë të jashtëzakonshme por të dhimbshme në një botë autoritare dhe shtypëse. A do të arrijë të ketë njohjen e identitetit që dëshiron kaq shumë?

Oscar is a child who sprouts in his parents garden. Nobody knows his biological sex but he claims the masculine gender. One day Oscar lives an extraordinary but painful adventure in an authoritarian and oppressive world. Will he manage to have the identity recognition he desires so much?

STAY AWAKE, BE READY

Vietnam |2019|14’|FIC|Albanian Premiere| Director: Pham Thien An

Një përplasje motoçiklete që ndodh përpara tezgave të rrugës në një cep të saj, ishte e lidhur ngushtë në historinë misterioze të tre të rinjve.

A motorbike crash happening before the street stalls on a street corner was embedded in the mysterious story of three young men.

STICKER

North Macedonia |2020|18’45″|FIC|Albanian Premiere| Director: Georgi M. Unkovski

Pas një tentative të pasuksesshme për të riniovuar dokumentat e autoveturës së tij, Dejan bie pre e burokracisë e cila teston vendosshmërinë e tij për te qëne një baba i përgjegjshëm.

After an unsuccessful attempt to renew his car registration, Dejan falls in a bureaucratic trap that tests his determination to be a responsible father.

THE FLOOD

Slovenia |2019|15’|FIC|Albanian Premiere| Directors: Kristijan Krajnčan

Një baba i munguar gjatë dhe djali i tij i lënë pas dore nisen për një udhëtim pajtimi, në shtëpinë e tyre në mal. Edhe pse djali kërkon vlerësimin dhe vëmendjen e babait të tij të ftohtë, në të njëjtën kohë ai dëshiron të deklarojë pavarësinë e tij dhe të shkëputet nga mendjengushtësia që kalon brez pas brezi. Ndërsa bie një shi i dendur, i parashikuar nga babai, prish papritur një ditë me diell, të dy burrat duhet të zgjidhin diferencat përpara se një përmbytje t`i marrë përpara.

A long-absent father and his neglected son set off on a reconciliation trip, heading for the family mountain hut. Although the son longs for his distant father’s appreciation and attention, at the same time he desires to declare his independence and cut loose from all the narrow-mindedness that seems to be passed on from generation to generation. As heavy rains, curiously predicted by the father, suddenly disrupt a sunny day, the two men need to settle their scores before an ominous flood comes upon them.