Gëzuar Vinin e Ri 1982

Albania,Colombia,Romania | 2021 |25′ | Fiction| Director: Sokol Keraj

Kur Gimi dhe pata e tij dalin në sheshin para pallatit, ata bëhen “objektivi” i fëmijëve të tjerë që kullosin gjelat e tyre të detit. Rosa e lënduar duhet prerë përpara syve të Gimit dhe pastaj shërbehet e ngrohtë nga furra në darkën më të madhe dhe më të dashur të vitit. Gimi merr një jastëk të mbushur me puplat e bardha të mikut të tij si dhuratë për Vitin e Ri.

When Gimi and his duck step out onto the patio in front of the building, they become the “target” of the other children grazing their turkeys. The injured duck must be slaughtered in front of Gimi and then served straight from the oven for the biggest and most hearty dinner of the year. Gimi receives a pillow filled with the white feathers of his best friend as a New Year’s gift.

Gravity

Albania| 2022 |17′ | Fiction| Director: Xhegi Dyrmishi

Në lagjen e varfër të rrëzuar në gjunjë nga pandemia, Stafan Kryeziu, një pensionist i vetmuar, kalon ditët duke pritur gruan e tij, e cila nuk shfaqet kurrë.

In the poor suburb brought to its knees by the pandemic, Stafan Kryeziu, a lonely retiree, drags out his days waiting for his wife, who never shows up.

Ka Me Kalu

Belgium | 2021 | 28’| Fiction| Director: Flonja Kodheli

Stela, nga Shqipëria, kthehet në shtëpinë e nënës së saj në Bruksel për të marrë pjesë në varrimin e gjyshes së saj. Ajo vëren papritur se nëna e saj është pushtuar nga frika në vend të trishtimit. Veprimet e saj duken konfuze, absurde dhe madje, në disa raste, paranojake. Trauma që ringjallet nga e kaluara pushton jetën e tyre.

Stela, from Albania, returns to her mother’s home in Brussels to attend her grandmother’s funeral. She notices suddenly that her mother is possessed by fear rather than by grief. Her behavior seems confused, absurd and even, sometimes, paranoid. The trauma resurging from the past invades their lives.

Prishtinë, 2002

Kosova | 2022 | 20’ |Fiction|Albanian Premiere | Director: Trëndelina Halili

Leti, një adoleshente, fillon të transformohet në një personazh të ri për të impresionuar shoqen e saj Dona, e cila është shumë tërheqëse. Përpjekja e Letit për të humbur veten në këtë personazh të ri e çon atë përpara diçkaje të papritur.

Leti, a teenager, starts to transform into a new character in order to impress her friend Dona, who is very compelling. Leti’s attempt to lose herself in this new character, makes her encounter something unexpected.

Richter

Albania | 2022 | 44′ | Fiction | Director: Koloreto Cukali

Bazuar në ngjarje reale. Më 26 nëntor 2019, në Shqipëri, ndodhi një tërmet me magnitudë 6.4 në orën 3:56 të mëngjesit. Tre persona të gjallë janë të bllokuar nën rrënojat e një ndërtese të shembur. Mund të jetë shumë vonë për ta kur të mbërrijë ndihma. Kush, në qoftë se dikush, do të mbijetojë?

Based in real events. Nov. 26, 2019, Albania. An earthquake of magnitude 6.4 hits at 3:56AM. In a collapsed building 3 people are trapped alive under the ruins. When help arrives, it may be too late for them. Who, if any, will survive?